Podnikat v oboru služeb a gastronomie není nic jednoduchého. Své o tom ví zejména podnikatelé, kteří během pandemie covidu museli svoje podniky nedobrovolně uzavřít a dostali se tak do finančních problémů. Mnozí z nich museli podnik zcela uzavřít, protože se dostali do neřešitelné finanční situace. Někteří z nich otevřeli po letech znovu, ale mnozí už na gastro zanevřeli úplně. Kaváren a restaurací je poměrně hodně, a když se projdete jakýmkoliv městem, narazíte hned na několik takových podniků. Problém je obstát mezi velkou konkurencí.
Otevřít si nový gastro podnik není jednoduché. Je potřeba sehnat ideální prostory, upravit je k obrazu svému, ale hlavně je potřeba do podniku dostat kvalitní personál, který umí připravit dané pokrmy a nápoje. Jedině tak budete moct podnikat v gastru. komu se u vás nebude líbit a nebude mu chutnat, logicky už nepřijde. A v době internetu se hned desítky až stovky lidí dozví o jakémkoliv vašem prohřešku. Proto je potřeba přinášet služby na vysoké úrovni.
Personál musí vypadat dobře
Pokud budete zaměstnávat číšníky a servírky, je potřeba aby vypadali dobře. Ideální je nechat jim vyrobit třeba košile s potiskem. Kvalitní a hezký pracovní oděv dělá hodně. Pamatujte na to, že právě číšníci a servírky jsou lidé, kteří budou se zákazníky přicházet nejvíce do styku. Proto by jejich pracovní oděv měl mít nějakou úroveň. Ideální je vybrat jednobarevné košile, na které se dá natisknout třeba název vaší restaurace.
Vypadá opravdu dobře když má personál stejný pracovní oděv – rozhodně je to daleko lepší varianta než když by každý mezi zákazníky chodil v tom, co zrovna ráno našel ve skříni. Sladěný personál působí elegantně a profesionálně. Myslete na to, jakmile budete hledat personál do svého podniku, a nechte vyrobit dostatečný počet košil pro muže i pro ženy.